Internet prezentacija Omarske

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

utorak 20.8.2013.

Maricka

Zatekao sam se na Ilindan u Marićkoj kod Prijedora. To jedno od najvećih srpskih sela u mom zavičaju.

Tu se na ovaj dan, pored brvnare-crkve Svetog Proroka Ilije, stare 143 godine, održava narodno zborovanje. I dublje ono ponire u prošlost. Inače, prva crkva u ovom kraju sagrađena je između 1650. i 1670. godina. I mnogo prije, narod bi znao u koru kakvog naočitog hrasta urezati krst i uz sveštenika učiniti moleban i duhovno jačati kao da je u crkvi. Time započelo narodno zborovanje, a onda ojkača pjevanija, takmičenje i veselje po vascijeli dan i noć.

<< pogledaj kompletan članak >>

 

   

Uotrak 6.8.2013.

ПРИЈЕ 120 ГОДИНА ЗАПОЧЕЛА ЈЕ ГРАДЊА ХРАМА У ОМАРСКОЈ, ПОСВЕЋЕНОГ ВАЗНЕСЕЊУ ГОСПОДЊЕМ. 91 ГОДИНА ЈЕ ПРОШЛА ОД ЗАВРШЕТКА ИЗГРАДЊЕ. У НАСТОЈАЊУ ОЧУВАЊА СРПСКИХ СВЕТИЊА, ПРОШЛЕ ГОДИНЕ СЕ ПРИСТУПИЛО ЊЕГОВОЈ РЕСТАУРАЦИЈИ И ОБНОВИ.
ПОВОДОМ ТОГА, ЧАСТ НАМ ЈЕ, ПОЗВАТИ ВАС, ДА БУДЕТЕ ДРАГ ГОСТ НА ДАН ЊЕГОВОГ ОСВЕЋЕЊА, 10. АВГУСТА 2013. ГОДИНЕ, КОЈЕ ЋЕ ОБАВИТИ ЕПИСКОП БАЊАЛУЧКИ Г. ЈЕФРЕМ УЗ САСЛУЖЕЊЕ ВИШЕ СВЕШТЕНИКА И ЂАКОНА.
СУБОТА, 10.8.2013. ГОДИНЕ
09.00. ЧАСОВА: ДОЧЕК ЕПИСКОПА БАЊАЛУЧКОГ Г. ЈЕФРЕМА
09.30. ЧАСОВА: ОСВЕЋЕЊЕ ХРАМА И СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА
13.00. ЧАСОВА: СВЕЧАНИ РУЧАК И НАРОДНО СЛАВЉЕ
БОГОМ ЈЕ ВЕЛИКИ ОНАЈ КО ЈЕ НЕУМОРАН У СЛУЖЕЊУ БОГУ И ИСТИНИ, А ПРВИ - ОНАЈ КОЈИ ЈЕ СПРЕМАН ДА СВИМА БУДЕ СЛУГА... (ЊЕГОВА СВЕТОСТ, ПАТРИЈАРХ СРПСКИ Г. ПАВЛЕ)

 

Subota 23.2.2013.

LU Srndac

Mirko Popović, pobednik nedavno održane 21. Lažijade u Omarskoj kod Prijedora, tvrdi da su političari u BiH daleko bolji i jači lažovi od lovaca i takmičara na ovoj neobičnoj manifestaciji!

Ovaj veterinarski tehničar iz Bronzanog Majdana kod Banjaluke ističe da se u to lično uverio i kada se kandidovao na poslednjim lokalnim izborima.

"Nisam prošao. Iako je znati lagati glavna osobina da biste postali političar, ja sam dokaz da ni to nije dovoljno, bez obzira na to što sam šampion već šest puta, tri puta na Lažijadi u Omarskoj i tri puta na Istinijadi u Majdanu. Dakle, jači su! I po parama i budžetu, a i lepše, bolje i slađe lažu" objašnjava Popović.

<< kompletan članak >>

 

Subota 23.2.2013.

Dvorana Omarska

Ovaj članak je preuzet iz Informatora koji izdaje Opština Prijedor. Razlog za objavljivanje je dugogodišnja priča o izgradnji sportske dvorane u Omarskoj.

Prisjetićemo se jednog članka koji je objavljen na Omarska on line povodom Dana škole 2009. godine.

<< kompletan članak >>

Četvrtak 21.2.2013.

Arcelor Mittal

"Zbog dinamike kojom se vrši eksploatacija u Omarskoj i odugovlačenja oko privatizacije državnog kapitala na preostalim kopovima, zaposleni u Arcelor Mital Prijedoru su zabrinuti za svoju i sudbinu generacija koje dolaze, nakon iscrpljenja trenutno aktuelnog kopa", ističe Milanko Stojnić, predsjednik Sindikalne organizacije u okviru ovog preduzeća.

<< kompletan članak >>

1 2

Reklama