Internet prezentacija Omarske

Ovaj članak je preuzet iz Informatora koji izdaje Opština Prijedor. Razlog za objavljivanje je dugogodišnja priča o izgradnji sportske dvorane u Omarskoj.

Prisjetićemo se jednog članka koji je objavljen na Omarska on line povodom Dana škole 2009. godine.

 

 

 

Naša škola je prigodnim programom proslavila još jedan Dan škole. Proslavi su prisustvovali gosti iz pobratimske škole iz Mola u Vojvodini, načelnik opštine Prijedor Marko Pavić, direktor Arcelor Mittala g. Murrary, te mnogobrojni drugi gosti iz prosvjetnog i javnog života, đaci i roditelji.

 

Ono što je ove godine obilježilo proslavu je promocija projekta ''Dvorana u Omarskoj''. Projekat je predstavljen od strane predstavnika Zavoda za izgradnju grada Prijedor. Ukratko, dvorana bi se trebala nalaziti između postojećeg fudbalskog igrališta u školskom dvorištu i ''male škole''.

Po projektu je predviđeno da glavni ulaz bude iz Ulice Miloša Mamića (ulica kraj pijace), gdje je predviđen i parking. Sama dvorana bi trebala biti slična dvorani u Prijedoru, dakle sa ulazom kroz sredinu tribina, terenom dimenzija 40x20m i tribinama za 640 gledalaca.

 

 

Subota 23.2.2013.

Milion KM za novu sportsku dvoranu

Za početak izgradnje nove sportske dvorane u prijedorskom naselju Urije u budžetu grada Prijedora za ovu godinu namijenjeno je milion maraka.



Osnovna namjena dvorane je održavanje sportskih takmičenja u rukometu, košarci, odbojci, malom fudbalu i svim borilačkim sportovima, kako na državnom tako i na međunarodnom nivou.

Kapacitet gledališta biće 1.880 mjesta za posjetioce, 50 mjesta u VIP loži i 12 mjesta u loži za novinare.

Osim glavnog terena dimenzija 50 puta 30 puta 13 metara, dvorana će imati šest sportskih svlačionica, svlačionicu za sudije, svlačionicu za delegate, ambulantu za uzimanje uzoraka i dvije sale za zagrijavanje sportista, a svi prostori kapacitetom zadovoljavaju standarde sportova koji su planirani za ovaj prostor.

Dodatni sportski sadržaji su takmičarska kuglana sa četiri staze i ugostiteljskim sadržajem, velnes centar i manja sala sa dvije svlačionice za treniranje borilačkih sportova, dok će u prizemlju do glavne saobraćajnice biti poslovni prostor.

"Planirano je da se sve slobodne površine u okviru parcele urede prema budućim potrebama korisnika i maksimalno moguće ozelene. Takođe je planirano formiranje zelenog tampona gdje bi visoko drveće ublažavalo negativne posljedice buke i prašine", navodi se u dokumentu Osnovni tehnički pokazatelji Zavoda za izgradnju grada Prijedor.

Kapacitet parking prostora je 122 mjesta za putničke automobile i četiri parking mjesta za autobuse, a uređeni plato ispred dvorane, budući pješački trg, imaće ljetnu pozornicu.
U prvoj fazi, koja se planira u ovoj godini koja će koštati 950.000 KM, predviđen je prvi dio armiranobetonske konstrukcije.

U drugoj fazi, čija je okvirna cijena 1.678.000 KM, predviđeni su preostali dio armiranobetonske konstrukcije, krovna čelična konstrukcija sa pokrovom, odvod vode sa krova, fasadni paneli krovne konstrukcije, gromobranska instalacija i dio zidarskih radova.

 

Izvor Informator, januar 2013

 

 

 

 

 

 

Međutim, kao što i danas vidimo, od dvorane ništa.
Najviše ispašta Košarkaški klub Omarska koji čak i utakmice mora da igra u Prijedoru, ali takođe i ostali sportski kolektivi kojim je u ovom zimskim uslovima otežano treniranje i normalno funkcionisanje.

 

Reklama