Internet prezentacija Omarske

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Petak 20.9.2013.

Kreativni centar

Otvoren kreativni centar za programiranje i dizajn

U prostorijama Poslovnog centra Prijedor otvoren je kreativni centar za programiranje i dizajn u čije uređenje i opremanje je fondacija "Arcelor Mittal" uložila oko 11 000 KM. Kreativni centar je otvorio zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković, koji je istakao da će ovo mjesto biti dopuna formalnom obrazovanju i da je ono rezultat saradnje gradske uprave, škola i privrede.



"Učenici srednjih škola zainteresovani za dodana znaja u oblastima informaciono-komunikacionih tehnologija, ovdje će sticati neformalno obrazovanje iz oblasti programiranja idizajna koje im mogu biti veoma značajni za njihovo dalje opredjeljenje i izbor budućeg zanimanja." kazao je gospodin Đaković.

Projekat realizuje Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora "PREDA-PD" koja je putem donacija obezbijedila njegovu održivost u naredne dvije godine na bazi činjenice da je znanje u oblasti informacionih tehnologija jedan od ključnih parametara uspješnosti savremenog obrazovnog sistema.

Predstavnik Agencije "PREDA-PD" gospodin Zoran Dimitrijević je istakao da će predavači biti birani putem javnog oglasa, a profesori u školama izvor učenika koji će se edukovati u ovom kreativnom centru.

"Ciklusi po grupama od po šest polaznika trajaćetri do četiri mjeseca, a rezultat svakog ciklusa trebalo bi da bude po jedan određen softver." rekao je gospodin Dimitrijević.

Predsjednik Aktiva direktora srednjih školaPrijedor Zdravko Kovačević rekao je da nije zadovoljan onim što učenici trenutno dobijaju tokom formalnog obrazovanja kada je u pitanju IKT, ali ni onim što većina profesora može da ponudi. "Na testiranju koje EUN radi svake četiri godine učenici iz RS pokazali su nizak nivo znanja što ovom projektu na edukaciji naših učenika daje još veći značaj."

Predsjednik Fondacije "Arcelor Mittal" Prijedor Predrag Šorga rekao je da ova fondacija već sedmu godinu ulaže u razne projekte koji se tiču obrazovanja, ističući sve veći značaj neformalnog obrazovanja u razvijenim društvima.

Kreativni centar

 

Izvor www.prijedorgrad.org

 

Reklama