Internet prezentacija Omarske

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nedelja 24.4.2022.

KOZIJA FARMA "NANA KAAS"

Zora Dronjic

   

Kozija farma "Nana Kaas" je osnovana 2013. godine i porodični je biznis.

Osam godina nakon pokretanja porodične farme u selu Jelićka, nadomak Prijedora, brat i sestra, Dajana i Dario Lemić, imaju već dvije stotine koza, unosan posao od kojeg žive i koji vode po svim ekološkim propisima.

Rad na farmi nije lagan, ali im ne pada teško jer gaje veliku ljubav prema životinjama i prirodi. Cilj im je da budu prepoznati kao farma koja se bavi proizvodnjom domaće i zdrave hrane. Ideju za uzgojem koza i preradom mlijeka tih domaćih životinja, Dajana i Dario dobili su prilikom boravka u Belgiji.

Dajana se prvi put susreće sa kozarstvom radeći i učeći na jednoj suvremenoj farmi. Ljubav prema životinjama ubrzo prenosi i na svoga brata Darija, te donose odluku da otvore svoju farmu u selu Jelićka, odakle potiču.

Poljoprivreda je oduvijek bila dio njihove porodice. Iako se njihovi djedovi nikada nisu bavili stočarstvom, sestra i brat su odlučili da započnu nešto novo i drugačije na porodičnom imanju. Farmu su zamišljali da bude po uzoru na nekadašnje drvene štale. Željeli su da koze borave u što prirodnijem okruženju. Firmu Nana Kaas osnivaju 2013, a prve koze na farmu im stižu 2015. godine iz Holandije.

Kvaliteta Nana Kaas proizvoda prepoznata je u našoj regiji, ali i zemljama Evropske unije. Njihovo prisustvo na nekoliko sajmova proteklih godina uvjerilo ih je da su na dobrom putu sa svojim brendom mliječnih proizvoda, a sada im je želja da se njihov brend nađe i u restoranim širom Evrope. 

Izvor: RTRS

Nana Kaas

Nana Kaas

Nana Kaas

Nana Kaas

 

Reklama