Internet prezentacija Omarske

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

utorak 26.9.2020.

„DODIK OBEĆAO OPŠTINU“

Dodik obecao opstinu

   

Na nedavnom sastanku sa prijedorskim privrednicima u hotelu BoMar kod Omarske, predsjednik SNSD Milorad Dodik obećao je da će u roku od mjesec dana, dakle odmah nakon izbora, biti pokrenuta procedura proglašenja mjesne zajednice Omarska opštinom!

Član Inicijativnog odbora za osnivanje opštine Omarska Branko Anđić poručuje da je ova inicijativa ispunila zahtjeve i da je prijedorska Skupština dala saglasnost za dalju proceduru.

Branko Andjic

-Inicijativa je u Vladi RS i u NS RS, mi smo ispunili ono što zakon o teritorijalnoj organizaciji predviđa. Vlada RS će formirati komisiju po zakonu i što ona odredi to će biti tako. Cilj nam je bolji život, a opština je održiva i bez rudnika-smatra on.

Anđić nije htio da potvrdi da li je prisustvovao sastanku predstavnika iz Omarske sa Dodikom kada su i dobili njegovo obećanje.

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora Dalibor Pavlović koji je inače rodom iz Babića za koje se otimaju Omarska i Kozarac, kaže da je inicijativu za formiranje opštine Omarska potpisalo 5.300 stanovnika.

-Volja naroda treba da se poštuje,  a svi koji imaju prigovor treba da uzmu učešće na javnoj raspravi, a NS RS treba o tome svemu da se izjasni-kaže Pavlović.

Predsjednik GO DNS Prijedor i kandidat ove partije za gradonačelnika Dragutin Rodić poručio je da će svoje mišljenje o ovoj temi dati narednih dana.

 

 

Dodik obecao opstinu
Dodik obecao opstinu
Dodik obecao opstinu
Dodik obecao opstinu
Dodik obecao opstinu

 

 

Reklama