Internet prezentacija Omarske

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VKC

VKC

vkc

VKC

VKC

VKC

VKC

VKC

VKC

U ponedeljak 23. 11. 2015 godine, u Društvenom domu u Omarskoj održano je "Veče kulturnog stvaralaštva" koje je okupilo veliki broj učesnika i poklonika kulture ovog kraja. U programu su učestvovali mališani Vrtića "Palčić", učenici OŠ "Vuk Karadžić", Izvorna grupa "Kozara", Muzička škola "Savo Balaban" područno odjeljenje "Omarska" i folklorne sekcije KUD-a "Omarska". Cilj manifestacije je podsticanje i promocija rada kulturnih stvaralaca u mjesnim zajednicama.

 

   

 

Program su otvorili članovi hora OŠ "Vuk Karadžić", koji su izveli pjesmu "Svet je lep kada sanjamo", a potom su se na pozornici smjenjivali članovi drugih sekcija, recitatori pjevači i plesači. "U školama se mnogo radi sa učenicima koji imaju talenta i želje da se usavršavaju. Priredbe i javni nastupi poput ovog, prilika su da se građanstvo upozna sa radom u obrazovnim ustanovama. Horska sekcija u našoj školi ima redovne probe četiri puta sedmično, a tako rade i druge sekcije" rekao je nastavnik muzičke kulture Marko Cvijić.

Najviše aplauza izmamili su mališani Vrtića "Palčić", koji su sa vaspitačicama Ivankom Hrvaćanin i Jelenom Šušnica, a uz muzičku pratnju Mire Stambolić, izveli splet igara i recitacija o jeseni.

U programu su učestvovali učenici Muzičke škole "Savo Balaban", područno odjeljenje "Omarska", a publici su se predstavili harmonikaši Nebojša Kremenović, Jovan Jokić, Marko Sredić, Mihajlo Gavranović, Stefan Radulj i Stefan Lazić, te duo Slobodan Marmat i Nikola Pušac. Recitacije su izveli Sara Grahovac i Tara Pušac, koje je za nastup pripremila profesorica srpskog jezika Snježana Malenčić.

Nastup je imala i folklorna sekcija KUD- "Omarska", pod vođstvom Ranka Anđića. "Manifestacija je okupila veliki broj učesnika i posjetilaca i u svemu opravdala svoj cilj, a to je podsticanje rada u oblasti kulture. U programu, uglavnom, učestvuju mladi, koji će u najskorijoj budućnosti biti nosioci kulturnih događanja ovog područja. Naše društvo se predstavilo tradicionalnim igrama iz Podgrmeča, Leskovca, te igrama prilagođenim dječijem uzrastu" rekao je Anđić.

"Članovi ovih sekcija do sada su nastupali na brojnim smotrama kao predstavnici svojih društava, ali i grada Prijedora i Republike Srpske. Uvijek smo nastojali da na najljepši način promovišemo našu kulturu i običaje, a to ćemo činiti i ubuduće" rekla je Sara Stojnić učenica OŠ "Vuk Karadžić" i članica folklorne sekcije.

Program su završili članovi izvorne grupe KUD-a "Omarska" izvornom pjesmom koja ima brojne poklonike. Manifestacija je održana u prepunoj sali Društvenog doma u prisustvu posjetilaca svih uzrasta.

 VKC
VKC
VKC
VKC
VKC
Reklama