Internet prezentacija Omarske

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zasjedala Skupština grada

Skupstina 2015Odbornici Skupštine grada Prijedora su na 24.zasjedanju usvojili odluku o kreditnom zaduženju od 5.182.180 KM u svrhu realizacije projekata vodovodne i kanalizacione infrastrukture na području grada. Zaduženje se odnosi na realizaciju osam projekata komunalne infrastrukture koji će se finansirati iz kredita Evropske investicione banke u saradnji sa ministarstvima finansija i poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Načelnik Odjeljenja za finansije Biljana Malbašić istakla je da grad Prijedor redovno servisira sve svoje kratkoročne i dugoročne obaveze prema bankama i dobavljačima i da je ukupno zaduženje na godišnjem nivou niže od dozvoljenih 18 odsto.

„Obnovljene sisteme vodosnabdijevanja ili kanalizacije dobiće mještani Tukova, Bistrice, Gradine, Jelićke, Kamičana, Kevljana, Krivaje, Lamovite, Marićke, Niševića, Omarske, Petrova Gaja, Gomjenice, Omarske, Kozarca i izbjegličkih naselja“ istakla je Malbašićeva u obrazloženju odluke o kreditnom zaduženju.

Ona je istakla i da su ovi infrastrukturni projekti dio Projekta rehabilitacije i rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Republici Srpskoj za koji je EIB odobrila 50 miliona evra kredita.

Odbornici Skupštine grada Prijedora usvojili su i odluku o davanju garancije ovdanjšoj „Toplani“ za dugoročno kreditno zaduženje od dva miliona maraka. 7_thumbOdbornici Skupštine grada Prijedora na današnjoj su sjednici verifikovali mandate novim odbornicima Ranku AnđićuSkupstina 2015 iz DNS-a i Brani Radanoviću koji je povjerenje građana zadobio na listi SDS-a na lokalnim izborima 2012. godine, ali je u međuvremenu postao član DNS-a. Njihove odborničke mandate verifikovao je CIK i dostavio seritikate, nakon što su dva odbornika ove skupštine Duško Ivić iz DNS-a i Dušan Berić iz SDS-a na prethodnim Opštih izborima osvojili mandate u Narodnoj skupštii RS.

Odbornici su na ovom zasjedanju usvojili i izvještaje o radu Fondacije za ravoj Prijedor te informacije o realizaciji Programa korištenja sredstava za podsticaje u preduzetništvu, korištenju sredstava za unapređenje poljoprivrede i o pružanju pravne pomoći u 2014.godini.

 

 

Reklama